zastupnik-golovi-mzs-melnik-dlya-novogo-kontrnastupu-ukrayini-potribno-prinaymni-300-tankiv-i-500-boyovikh-mashin-pikhoti

Заступник голови МЗС Мельник: "Для нового контрнаступу Україні потрібно принаймні 300 танків і 500 бойових машин піхоти"

 • 988202 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Заступник голови МЗС України Андрій Мельник в ефірі телемарафону заявив, що для нового контрнаступу, який готується цієї весни, Україні потрібно принаймні 300 танків та 500 бойових машин піхоти, передає УНН.

Деталі

Це той мінімум, який дозволить спланувати українським військовим операцію із мінімальними втратами, але максимальним ефектом, сказав він.

"Йдеться про те, що ми б хотіли на цей перший контрнаступ, який готується, це весняний, нам потрібно, щоб було ну принаймні 300 танків, і десь 500 бойових машин піхоти. І плюс для цього треба готувати військових, це теж болісна тема", - сказав він.

"Це надскладна операція, яка може бути успішною лише тоді, коли у нас є достатня кількість БМП, БТРів, танків, навчених людей, артилерії, підтримки з повітря, дронів. Такого світ не бачив з 45-го року. Це на Європейському континенті найстрашніша війна".

Мельник заявив, що спирається на цифри, надані військовим керівництвом України, зокрема, міністром оборони Олексієм Резніковим та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельник просить надати Україні західні винищувачі та військові кораблі

Українські Національні Новини

Політика