zastupnik-ministra-oboroni-ssha-vistupaye-proti-nadannya-ukrayini-f-16-cherez-termini-vartist-ta-viyskovi-prioriteti

Заступник міністра оборони США виступає проти надання Україні F-16 через терміни, вартість та військові пріоритети

 • 983249 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Заступник міністра оборони США виступив проти надання Україні F-16 через необхідну підготовку, їхню вартість та найнагальніших пріоритетів України. Про це УНН інформує з посиланням на CNN.

Деталі

Заступник міністра оборони Колін Каль сказав, що потрібно 18 місяців, щоб надати Україні F-16 та навчити пілотів польотам на винищувачі четвертого покоління. За словами Каля, витрати на це швидко виснажать дозволені гроші на допомогу США Україні, оскільки F-16 не є одним із трьох головних пріоритетів для Києва прямо зараз.

«Мені просто важко сказати будь-якому члену Конгресу чи американському народу, що найкраще використання цього долара, витраченого прямо зараз, - це на F-16», - сказав Каль у вівторок на слуханнях у Комітеті збройних сил Палати представників з нагляду за американською допомогою Україні.

Каль сказав, що трьома головними пріоритетами України залишаються протиповітряна оборона, артилерія та бронетехніка, що, за його словами, президент України Володимир Зеленський наголосив президенту Джо Байдену під час їхньої зустрічі у Києві минулого тижня.

За словами Каля, вартість відправки 36 старих F-16 в Україну, що становить приблизно половину того, що, за оцінками ВПС США, Україні зрештою знадобиться для заміни своїх винищувачів радянської доби, становитиме близько 2-3 мільярдів доларів.

Він додав, що забезпечення України новими F-16 триватиме від трьох до шести років.

Каль також сказав, що Україна може отримати інші винищувачі, такі як британський Tornado або шведський Gripen, які потребують іншої підготовки. Він зазначив, що «не має сенсу» навчати українців у системі F-16, якщо вони можуть її не отримати.

Українські Національні Новини

Новини Світу