zastupnikom-predstavnika-prezidenta-v-krimu-priznacheno-krimskotatarsku-pravozakhisnitsyu

Заступником представника Президента в Криму призначено кримськотатарську правозахисницю

 • 12478 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський призначив на посаду заступника постійного представника президента в Автономній Республіці Крим Тамілу Ташеву. Про це йдеться в розпорядженні президента № 357/2019-рп, розміщеному на сайті Глави держави, передає УНН.

"Призначити Ташева Тамілу Равіловну заступником постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим", - йдеться у розпорядженні.

Довідка. Таміла Ташева - українська кримськотатарська правозахисниця, громадська діячка, волонтерка. Співзасновниця громадської організації "КримSOS".

Брала активну участь у Помаранчевій революції, організовувала мітинги в Криму.

У грудні 2013 року Таміла Ташева брала участь у Революції Гідності. Була волонтером у госпіталі Євромайдану. Взимку 2014 року Таміла Ташева і кілька активістів створили Facebook-сторінку "КримSOS". На ній висвітлювалися події, що передували анексії Криму. На початку березня активісти відкрили гарячу лінію, на яку зверталися всі охочі отримати притулок у мирних регіонах країни. Незабаром "КримSOS" розрісся в широку волонтерську мережу, яка почала надавати допомогу також жителям зони АТО. Згодом "КримSOS" перетворився у повноцінну громадську організацію.

Після окупації Криму Таміла Ташева збирала факти про зникнення кримських татар, зловживання щодо них та порушення прав.

Нагадаємо, наприкінці червня Президент України Володимир Зеленський призначив Антона Кориневича своїм постійним представником в Криму.

Українські Національні Новини

Політика