zastupnitsi-saldo-ogolosili-pidozru-yiy-zagrozhuye-do-10-rokiv-uvyaznennya

Заступниці сальдо оголосили підозру: їй загрожує до 10 років ув’язнення

 • 174778 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Служба безпеки України повідомила про підозру новій заступниці гауляйтера Херсонщини володимира сальдо катерині губарєвій, яка раніше очолювала "міністерство закордонних справ днр". Про це пише УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

Цитата

"За матеріалами Служби безпеки підозру у колабораційній діяльності отримала новопризначена заступниця зрадника України володимира сальдо, який нині очолює окупаційну адміністрацію на Херсонщині", - повідомили в СБУ.

Деталі

Як зазначили в СБУ, йдеться про уродженку Каховки катерину губарєву. Раніше вона "будувала кар’єру" у терористичній організації "днр", на тимчасово захоплену Херсонщину переїхала у червні 2022 року.

губарєва добровільно стала так званим "заступником голови у сфері цифровізації та соціальної політики" у незаконному органі влади "військово-цивільній адміністрації Херсонської області".

Наразі вона виконує такі завдання держави-агресора:

• запуск радіомовлення російських радіостанцій на території Херсонської області (в ефір запущено п’ять ворожих радіостанцій);

• перехід на російський мобільний зв'язок;

• відкриття "нових" відділень пенсійного фонду та пошти у Херсоні та районних центрах області;

• старт роботи центру зайнятості для залучення мешканців міста та області до роботи під "новим прапором".

Досудове розслідування встановило, що губарєва розпочала колабораційну діяльність ще у 2014 році.

Перебуваючи на Донбасі, вона тривалий час працювала на представників російських спецслужб та терористичних організацій. Була так званим міністром закордонних справ "донецької народної республіки", депутатом народної ради та помічником голови уряду так званої "днр".

Їй оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Зрадниці загрожує до 10 років ув’язнення.

Доповнення

7 серпня ЗМІ повідомили про отруєння херсонського гауляйтера володимира сальдо. Як зазначали, сальдо перевезли до окупованого Криму, де йому стало гірше. Колаборанта підключили до апарату ШВЛ і ввели в кому. Згодом його вирішили перевезти на лікування у москву.

Джерело Guildhall в українській розвідці надало заключення про результати аналізів сальдо, які провів 27 науковий центр міністерства оборони рф. У них йдеться, що колаборанта отруїли ядом ріцин.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    путін пригрозив обмежити експорт зерна з України

     • 209607 переглядiв

    ЗСУ збили вертоліт "Алігатор" та два безпілотники росіян

     • 135733 переглядiв

    Повернення акцизів на пальне відкладається - нардеп

     • 142895 переглядiв

    Дим від пожеж під Києвом докотився до Чернігівщини

     • 218206 переглядiв