zastupnyka-holovy-poltavskoi-oblrady-zapidozryly-u-podorozhuvanni-yes-pid-vyhliadom-vidriadzhennia

Заступника голови Полтавської облради запідозрили у подорожуванні ЄС під виглядом відрядження

 • 17472 переглядiв

Заступник голови Полтавської обласної ради підозрються у тому зловживав відрядженням до ЄС в особистих цілях, йому висунули звинувачення у підробці документів, шахрайстві.

Заступника голови Полтавської обласної ради запідозрили у тому, що подорожував ЄС під виглядом службового відрядження, він отримав повідомлення про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу, повідомили у вівторок у Службі безпеки України, пише УНН.

Служба безпеки та Державне бюро розслідувань задокументували злочини з боку заступника голови Полтавської обласної ради. За даними слідства, у березні 2023 року посадовець оформив собі службове відрядження до міста Бидгощ Республіки Польща та під виглядом робочої поїздки виїхав за межі України. Однак, як свідчать матеріали справи, після перетину державного кордону депутат поїхав в особистих справах до однієї з південно-західних країн ЄС. Там він перебував весь термін "службового відрядження"

- розповіли у СБУ.

Про це, як повідомляється, свідчать виписки із банківських карток, які посадовець використовував для сплати рахунків у зарубіжних готелях, ресторанах та магазинах.

Також, за наявними даними, під час перебування за кордоном він підписав довіреність на іноземну громадянку для придбання собі нерухомості в Євросоюзі, вказали у СБУ.

Крім того, після повернення посадовець, за даними СБУ, "вніс недостовірні відомості до звітних документів за підсумками іноземного відрядження".

Під час обшуків у депутата вилучено оригінали документів, у тому числі іноземних, щодо його проживання та маршрутів поїздок за межами України. Також виявлено мобільні телефони, які підтверджують незаконну діяльність посадовця, зазначили у спецслужбі.

На підставі отриманих доказів посадовцю повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ст. 366 (службове підроблення);

▪️ ст. 190 (шахрайство);

▪️ ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує тюремне ув'язнення.

За два роки на закордонні відрядження представників ОП з держбюджету було витрачено майже 10 млн гривень - нардеп04.12.23, 11:24 • [views_0]