zasudzheno-odnogo-z-organizatoriv-psevdoreferendumu-na-donbasi

Засуджено одного з організаторів псевдореферендуму на Донбасі

 • 10159 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. За матеріалами СБУ до шести років ув’язнення засуджено одного з організаторів псевдореферендуму у Донецькій області 2014 року. Про це УНН повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

За даними СБУ, голова селища Миронівський Бахмутського району у квітні-травні 2014 року добровільно сприяв організації і проведенню незаконного референдуму. Як зазначається, він, зокрема, скликав позачергову сесію сільради та агітував депутатів надати приміщення для проведення антиконституційного заходу, а також організував діяльність виборчих дільниць і розподілив обов’язки між іншими організаторами фейкового волевиявлення.

За місцем роботи фігуранта справи правоохоронці виявили документи, засоби комунікації та інші речові докази, які підтверджують його протиправну діяльність.

Артемівський міськрайонний суд визнав голову селища винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу, та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі до шести років. Донецький апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Нагадаємо, двом депутатам Гірської міської ради повідомили про підозру за фактом участі в організації та проведенні "референдуму" на підтримку "ЛНР" у травні 2014 року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП