zasudzhenogo-u-krimu-ukrayinskogo-diversanta-limeshka-piddavali-torturam-denisova

Засудженого у Криму "українського диверсанта" Лимешка піддавали тортурам – Денісова

 • 11978 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Співробітники російської виправної установи погрожують вбити та вже декілька разів підпалювали шапку на голові засудженого у Криму "українського диверсанта" Геннадія Лимешка. Про це у Facebook повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, передає УНН.

"Геннадій Лимешко, який утримується в "ФКУ ИК-6 УФСИН России по Ставропольському краю" повідомив, що співробітники виправної установи застосовують до нього моральний та психологічний тиск – говорять що його потрібно вбити, адже він прийняв іслам. Більше того, постійно принижують його гідність та вже декілька разів підпалювали на голові шапку. Він має побоювання за своє життя", - написала Денісова.

Також Денісова , зазначила, що Геннадій повідомив про погіршення стану здоров’я. Зокрема його турбує постійний зубний біль та болі у суглобах.

"Однак, попри тяжкий стан здоров’я, адміністрація виправної установи не забезпечує надання необхідної медичної допомоги Лимешку",- зазначила Денісова.

Окрім того, засуджений в окупованому Севастополі у "справі українських диверсантів" Володимир Дудка "ФКУ ИК 11 УФСИН России по Ставропольскому краю" також повідомляє про сильне погіршення стану здоров'я.

"У нього постійні головні болі на фоні високого артеріального тиску. Висипи, що були на тілі – не лікуються. Через це посилився свербіж", - написала Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: в анексованому Криму ФСБ затримала "українського диверсанта"

Тому, Денісова звертається з вимогою до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової невідкладно вжити заходів з метою дотримання прав громадян України – забезпечити належні умови утримання і безпеки Геннадія Лимешка, а також надати необхідну медичну допомогу незаконно засудженим громадянам України.

"Прошу тимчасово повіреного України у справах України в Російській Федерації Василя Покотила сприяти забезпеченню прав і свобод громадян України", - повідомила Денісова.

Денісова, закликає міжнародну спільноту, дипломатів та представників правозахисних організацій посилити моніторинг дотримання прав українських громадян, які досі перебувають в неволі країни-окупанта та застосувати всі можливі важелі впливу задля якнайшвидшого повернення всіх українських політв’язнів додому.

Нагадаємо, 12 серпня 2017 року ФСБ Росії повідомила про затримання в анексованому Криму чоловіка, якого вони назвали "агентом СБУ" і звинуватили в підготовці диверсій на півострові. Судакський міський суд 10 травня визнав українця Геннадія Лимешка винним і призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі за "незаконне придбання, зберігання і носіння вибухових речовин".

Як повідомлялося, Севастопольський міський суд 4 квітня цього року засудив Дудку і Бессарабова до 14 років в’язниці. Суд також призначив кожному штраф. Верховний суд Росії 15 жовтня відхилив скаргу захисту і затвердив вирок Дудці і Бессарабову.

Українські Національні Новини

Суспільство