zatonuliy-kreyser-moskva-stav-obyektom-kulturnoyi-spadschini-ukrayini

Затонулий крейсер "москва" став об'єктом культурної спадщини України

 • 90405 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Затонулому крейсеру “москва” надали номер 2064 у реєстрі підводної культурної спадщини України. Про це повідомляє Міністерство оборони України, передає УНН.

Цитата

"Ракетний крейсер "москва" був флагманом російського флоту, а став номером 2064 у реєстрі підводної культурної спадщини України! За 80 миль від Одеси, знаменитим крейсером і найбільш затонулим об’єктом дна Чорного моря можна буде милуватися, особливо не занурюючись!", - йдеться в повідомленні.

Деталі

В Міноборони наголосили, що відповідно до Конвенції ЮНЕСКО, усі сліди людської діяльності на дні Чорного моря, в межах економічної діяльності нашої держави є власністю України.

Контекст

13 квітня голова Одеської ОВ Максим Марченко повідомив, що ракетний крейсер "москва" пішов саме туди, куди його послали наші прикордонники на острові Зміїний.

За його словами, ракети "Нептун", які стоять на варті Чорного моря, завдали російському кораблю дуже серйозних пошкоджень.

Інформацію про те, що "москва" горить, підтвердили й у міноборони росії. Як повідомили, корабель серйозно пошкоджений, екіпаж покинув судно.

Згодом в ОК "Південь" повідомили, що крейсер "москва" перекинувся і почав тонути після того, як ЗСУ вдарили по ньому ракетами.

У міноборони росії ввечері 14 квітня визнали, що крейсер "москва" затонув.

Українські Національні Новини

Суспільство