zatrimani-saudivski-printsi-i-chinovniki-viddali-107-mlrd-dolariv

Затримані саудівські принци і чиновники віддали 107 млрд доларів

 • 10341 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. У межах антикорупційної кампанії у Саудівській Аравії, коли затримували принців та чиновників, завдяки угодам зі слідством країні повернули 106,7 млрд доларів. Про це заявив генеральний прокурор Саудівської Аравії, шейх Сауд аль-Моджіб, передає УНН з посиланням на ВВС Україна.

Він повідомив, що під вартою залишаються 56 із 381 особи, яких викликали на допит від 4 листопада.

Інші або були виправдані, або визнали провину та передали права на власне майно, готівку, цінні папери чи інші активи.

Шейх аль-Моджіб не назвав жодного з цих обвинувачених. Проте повідомляється, що серед них є принци, міністри та бізнесмени.

За останні дні з-під варти в готелі Ritz-Carlton в Ер-Ріяді звільнили принца-мільярдера Аль-Валіда ібн Талала і бізнесмена Аль-Валіда аль-Ібрагіма, власника арабської супутникової телевізійної мережі MBC.

Серед тих, кого вже звільнили, - принц Мітеб ібн Абдулла, син короля Абдулли, який правив Саудівською Аравією у 2005-2015 роках. За даними джерел, принц передав активи вартістю більше мільярда доларів.

Шейх аль-Моджіб повідомив, що "відмовився йти на угоду" з 56 особами, яких затримали "через інші кримінальні справи, щодо яких ще немає рішення, або для продовження розслідування".

Минулого тижня міністр фінансів Мухаммед аль-Джадаан сказав, що кошти, отримані завдяки угодам зі слідством, будуть використані для фінансування соціальної програми на 13,3 млрд доларів. Вона має допомогти жителям Саудівської Аравії впоратися зі зростанням вартості життя.

Антикорупційну кампанію в Саудівській Аравії очолює 32-річний спадкоємець престолу, принц Мохаммед ібн Салман. Він назвав "безглуздими" припущення експертів, що ця кампанія слугує узурпації влади в країні.

Українські Національні Новини

Новини Світу