zatrimannogo-v-ssha-ukrayintsya-vechirko-vidpustili-ne-visunuvshi-obvinuvachen

Затриманого в США українця Вечірко відпустили, не висунувши обвинувачень

 • 13868 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Богдана Вечірка звільнили з ув'язнення у вівторок, не висунувши звинувачень. Втім, за даними правоохоронців, розслідування триває. Про це пише "Голос Америки", передає УНН.

У штаті Міннесоті підозрюваних можуть утримувати без офіційно висунутих обвинувачень впродовж 36 годин. У випадку Вечірка, цей термін сплив, зазначає видання.

35-річного американця українського походження заарештували за підозрою у скоєні нападу і утримували у тюрмі графства Геннепін.

У неділю ввечері Вечірко, перебуваючи за кермом порожнього бензовоза, на великій швидкості в'їхав у натовп протестувальників, що рухалися у бік швидкісної автостради I-35W. Місцеві ЗМІ в Міннесоті повідомляють, що він заздалегідь сигналив протестувальникам, втім не зменшував швидкість. Протестувальники встигли втекти, і під час події ніхто з них не постраждав. Коли водій зупинився, його вантажівку оточили протестувальники.

"На фотографіях помітно, що Вечірка побили. Його обличчя та передня частина тіла мають синці та сліди крові. Офіційно не підтверджено, хто це зробив. Перед ув'язненням правоохоронці відвезли водія до лікарні, у Вечірка діагностували поранення, які не загрожують його життю", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести у США: проти чотирьох поліцейських висунуті обвинувачення у причетності до смерті Флойда

Прокурори можуть звинуватити Богдана Вечірка пізніше, якщо знайдуть докази його винуватості. “Слідчі зараз у процесі збирання додаткової інформації і відповідей, які допоможуть ухвалити рішення щодо обвинувачення”, - повідомили в офісі прокурора графства Геннепін.

Уповноважений Департаменту громадської безпеки Джон Гаррінгтон заявив, що на початку розслідування дії Вечірка виглядали як навмисні, але може виявитись, що це трапилось не навмисне, додав Гаррінгтон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський закликав протестувальників у США до примирення

У Міннесоті, як і в інших містах США, вже понад тиждень тривають масові протести після смерті чорношкірого чоловіка Джорджа Флойда, якого перед тим затримали поліцейські. Обурення громадськості викликав той факт, що під час затримання один із поліцейських тривалий час тиснув коліном вкладеному на бруківку Флойду на шию. Чоловік повторював, що не може дихати. Поліцейського який притиснув Флойда коліном звільнено, йому висунули обвинувачення у вбивстві.

Богдан Вечірко працює як незалежний контрактор на компанію із перевезення вантажів Ken Advantage.

У компанії заявили, що готові повністю співпрацювати зі слідством: “Наша перша і головна турбота - це безпека громадськості, нашим працівників і наших клієнтів”.

“Ми будемо повністю співпрацювати в рамках розслідування. Це було б некоректно коментувати ситуацію, поки у нас немає додаткових фактів, бо розслідування перебуває на початковому етапі”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести у США: Facebook блокує сторінки і акаунти радикалів, які планували принести зброю на акції

Як зазначає видання, в українській громаді штату Міннесота описують Вечірка як “українця, мирного християнина, хорошого сім'янина, чесну і порядну людину”. В українській громаді розповіли, що Богдан Вечірко виховувався в родині євангельських християн.

Українські Національні Новини

Суспільство