zatrimannya-ukrayintsiv-u-polschi-za-zapitom-rosiyi-vidbuvayetsya-ne-vpershe-deschitsya

Затримання українців у Польщі за запитом Росії відбувається не вперше – Дещиця

 • 17564 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Затримання в Польщі ветерана АТО Ігоря Мазура відбулося на підставі запиту Росії в Інтерпол і є не першим випадком в Польщі. Про це посол України в Польщі Андрій Дещиця написав у Facebook, повідомляє УНН.

У Польщі впродовж останніх двох років зафіксовано до десяти таких випадків, заявив посол.

“Це вже не перший випадок, коли РФ використовує міжнародні правоохоронні органи для політичних переслідувань. Лише в Польщі впродовж останніх двох років зафіксовано до десяти таких випадків. Однак, поки ці справи лише в стадії вивчення та розгляду і польська сторона жодного нашого бійця Росії не передала”, - повідомив Дещиця.

За словами посла, дипломати перебувають в постійному контакті з представниками української і польської влади.

Також Дещиця заявив, що у найближчі дні польський суд ухвалить рішення у справі про тимчасовий арешт Мазура.

"У судовому засіданні, яке має відбутися в найближчі дні і на якому має бути прийняти рішення про тимчасовий запобіжний захід по утриманню Ігоря в Польщі, візьме участь генконсул України в Любліні. Будемо звертатися до суду із проханням взяти Ігоря на поруки і звільнити з-під варти", - написав посол.

У постійному контакті посол перебуває з МЗС, МВС, Офіс Омбудсмена, ВРУ, Генпрокуратурою, депутатами, а також з польськими партнерами в МЗС, Сеймі, Офісі Омбудсмена, активістами і громадськими діячами.

За словами посла, розгорнулися акції в підтримку Ігоря в польських ЗМІ, соціальних мережах та серед польського політикуму.

Як повідомляв УНН, сьогодні у Польщі затримали заступника командира УНСО, добровольця Ігоря Мазура.

Віцеспікер Сейму Польщі Малґожата Ґошєвська запевнила, що затримання активіста і ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура в Польщі є "виключно технічним" кроком і гарантує невинність затриманого.

Українські Національні Новини

Політика