zatrimannya-v-okupovanomu-krimu-ukrayinskogo-agenta-pravookhorontsi-vidkrili-provadzhennya

Затримання в окупованому Криму українського “агента”: правоохоронці відкрили провадження

 • 14107 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Відкрито провадження через незаконного позбавлення волі співробітника "Радіо Свобода" (проект Крим.Реалії) Владислава Єсипенка на території тимчасово окупованого Криму. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу прокуратури АР Крим та міста Севастополя.

Цитата:

"За процесуального керівництва прокуратури автономії розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі співробітника "Радіо Свобода" (проект Крим.Реалії) на території тимчасово окупованого півострова. Дії окупаційних "правоохоронців" кваліфіковано за ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що досудове розслідування здійснюватиметься ГУНП в АР Крим та міста Севастополя.

Що було раніше

16 березня в Центрі громадських зв’язків ФСБ Росії заявили, що Владиславу Єсипенку, затриманому в окупованому Криму 10 березня, інкримінують збір інформації “в інтересах спецслужб України”, зокрема Служби зовнішньої розвідки.

Як стверджують в ФСБ, Єсипенко “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму”.

Пізніше з’ясувалось, що Єсипенко є позаштатним журналістом “Радіо Свобода”

Правозахисники заявили, що чоловіку не дають доступу до незалежного адвоката, і закликали звільнити його. Єсипенка арештували до 11 травня.

Українські Національні Новини

Політика