zatrimano-boyovika-yakiy-mayzhe-5-rokiv-khovavsya-v-rf

Затримано бойовика, який майже 5 років ховався в РФ

 • 11168 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. У Донецькій області затримали чоловіка за участь у незаконному збройному формуванні, який майже 5 років ховався в РФ. Про це повідомив відділ комунікації поліції Донецької області, передає УНН.

Чоловік повертався в Україну з країни-агресора після років переховувань. На цей час оперативники "вже задокументували його причетність до терористів та зібрали доказову базу".

"Встановлено, що 25-річний дружківчанин здійснював незаконні фільтраційні заходи на блокпості на в’їзді до міста Костянтинівка. В його обов’язки входило обстеження транспорту, перевірка документів та багажу громадян. Приводом для затримання водіїв та пасажирів була немісцева прописка", - йдеться в повідомленні.

Зі слів чоловіка, після трьох місяців служби він зрозумів, що це бандитське угрупування та виїхав до Росії. Кращої долі не знайшов та вирішив повернутися додому, де планував уникнути кримінальної відповідальності. Про його наміри стало відомо правоохоронцям, і його затримали.

Правоохоронці виявили підозрюваного у рейсовому автобусі, його зупинили відразу після переходу державного кордону України.

Наразі чоловіку повідомили про підозру за ч.2 ст. 260 КК України (Створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань – ред.), за що передбачено від 3 до 8 років позбавлення волі. Наразі підозрюваний надає свідчення у поліції.

Уточнюється, що з початку року поліція Донеччини притягнула до відповідальності близько 100 бойовиків.

Нагадаємо, на Харківщині прикордонники зі складу Об’єднаних сил затримали українця, який брав участь у НЗФ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП