zatrimano-organizatora-ta-vikonavtsiv-zamovnogo-vbivstva-na-kiyivschini-politsiya

Затримано організатора та виконавців замовного вбивства на Київщини – поліція

 • 13650 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. У ході спецоперації затримали організатора замовного вбивства у Київській області, виконавця-іноземця та пособника. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Національної поліції.

За даними поліції, зловмисники, які чекали на свою жертву у засідці, здійснили близько 9 прицільних пострілів з пістолету "ТТ". За даним фактом було відкрите кримінальне провадження за ст. 15 (Замах на злочин) та за п. 1.ч. 2. ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

"Під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили та затримали організатора та двох учасників нападу у порядку ст. 208 КПК України. Чоловіки після скоєння злочину за розробленим планом організатора роз’їхались по різним містам країни – Вінниця, Київ та Кривий Ріг", - повідомили у поліції.

За даними поліції, замовником та організатором замовного вбивства виявився 38-річний житель Києва, приватний підприємець. Як з’ясувалось, мотивом злочину стали неприязні особисті стосунки з потерпілим. А виконавцем виявився, як зазначається, 41-річний іноземець, який за грошову винагороду мав намір позбавити життя людини.

"Громадянин іншої держави тимчасово мешкав на території Вишгородського району. Де під час невідкладного обшуку правоохоронці виявили та вилучили пістолет "ТТ" з магазином, 60 набоїв різного калібру, глушник та три запасні стволи. Про його затримання повідомлено посольство Російської Федерації та консульський відділу МЗС", - зазначили у відділі комунікації.

Також поліція виявила співучасника – 34-річний житель міста Кривий Ріг, який, за даними поліції, добровільно погодився взяти участь у вбивстві.

"Поліцейські Київщини також встановили, що затримані причетні до підпалу автівки потерпілого, що стався у столиці", - повідомили у поліції.

Організатору злочину повідомили про підозру у замаху на умисне вбивство, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права застави. Наразі триває досудове розслідування. Як зазначається, фігуранти співпрацюють зі слідством та надають правдиві покази.

Нагадаємо, у селі Княжичі Броварського району на Київщині невідомі особи здійснили постріли у водія легковика, після чого "стрілки" зникли у невідомому напрямку на іншому транспортному засобі. При цьому, як стало відомо УНН, жертвою нападу, став приватний підприємець.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП