zatrimki-z-tankami-ppo-vplinuli-na-zdatnist-ukrayini-do-bilsh-masshtabnogo-kontrnastupu-isw

Затримки з танками, ППО вплинули на здатність України до більш масштабного контрнаступу - ISW

 • 856253 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Затримки з наданням Україні західних вогневих засобів великої дальності, передових систем ППО та танків обмежили здатність України використати можливості для більш масштабних контрнаступних операцій, які були представлені недоліками та невдачами у російських військових операціях. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у черговому звіті, передає УНН.

Цитата

"Затримки з наданням Україні західних вогневих систем великої дальності, передових систем протиповітряної оборони та танків обмежили здатність України скористатися можливостями для більших контрнаступальних операцій, створеними недоліками та невдачами російських військових операцій", - ідеться у звіті.

Деталі

Як зазначають аналітики ISW, західні дискусії щодо передбачуваних труднощів або неможливості повернення Україною значної частини території, захопленої росією у 2022 році, недостатньо враховують те, як затримки Заходу у наданні необхідного військового обладнання загострили ці проблеми.

При цьому, зазначають аналітики, повільне надання та прибуття допомоги - не єдині фактори, що обмежують здатність України розпочати великомасштабні наступальні операції.

Але схема надання західної допомоги значною мірою визначила характер цього конфлікту, наголошують аналітики.

Доповнення

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що бойові сучасні танки, які нададуть країни НАТО, допоможуть вести Україні успішну механізовану війну проти рф.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна хоче приєднатися до ЄС протягом двох років - Прем'єр

     • 1095937 переглядiв

    росіяни вночі знову обстріляли Нікопольщину - ОДА

     • 796390 переглядiв