zatrymka-iz-dopomohoiu-ukraini-mala-realni-naslidky-stoltenberh

Затримка із допомогою Україні мала реальні наслідки – Столтенберг

 • 19127 переглядiв

Генсек НАТО заявив, що затримка американської військової допомоги Україні має реальні наслідки на фронті, хоча ще не надто пізно.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг констатував, що затримка представниками Конгресу США пакету військової допомоги для України мала реальні наслідки, хоча й не було запізнілим. Про це передає УНН із посиланням на телеканал MSNBC.

Деталі

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю телеканалу MSNBC заявив, що затримка Палатою представників Конгресу США схвалення пакета військової допомоги Україні мала реальні наслідки для фронту в Україні, але все ж таки не була запізнілою.

Столтенберг також зазначив, що у росіян було набагато більше боєприпасів, водночас Україна змушена була нормувати свої боєприпаси. При цьому, за словами, представника НАТО, українці продемонстрували величезну майстерність у захисті своєї країни.

Посадовець також прокоментував плани щодо бойової присутності НАТО в Україні, заявивиши, що країни Організації Північноатлантичного договору мають право допомагати Україні на двосторонній основі, і це, за словами Столтенберга, не робить НАТО стороною конфлікту рф і України.

Але, звичайно, у кількох союзників по НАТО є чоловіки і жінки у військовій формі в посольствах, які дають поради

- додав генеральний секретар НАТО.

Нагадаємо

У Палаті представників Конгресу США проголосували за законопроєкт, що передбачає надання оборонної допомоги Україні на суму у 60 мільярдів доларів – рішення підтримали 310 конгресменів.

Військова допомога США дозволить Україні планувати широкомасштабні операції та контрнаступи, підвищуючи бойовий дух і перспективи успіху в боротьбі з росією, зазначив військовослужбовець та голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі телемарафону.