zavdyaki-ssha-mozhe-zyavitisya-sche-odin-maydanchik-peremovin-iz-putinim-zelenskiy

Завдяки США може з’явитися ще один майданчик перемовин із Путіним - Зеленський

 • 13026 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Завдяки США в України може з’явитись ще один майданчик перемовин із президентом РФ Володимиром Путіним. Про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю 1+1, пише УНН.

Цитата

“Ми (з Байденом – ред.) говорили про те, що у нас може з’явитись завдяки США ще один майданчик перемовин з Російською Федерацією. Тут дуже складний і тонкий, хірургічний момент – як не втратити “нормандський формат”, тому що ти нічого не побудувавши можеш зруйнувати те, що є”, - заявив Президент.

Деталі

Він згадав президента Франції Еммануеля Макрона, який за словами Зеленського, є одним з “дуже потужних лідерів Європи”, зацікавлених у розвитку і напрацювань “нормандського формату”.

“Тому для мене дуже важлива його реакція. На сьогодні я маю реакцію, що всі за, щоб існувало декілька шляхів, якомога більше країн робили все можливе, щоб зупинити війну на Донбасі”, - заявив Президент.

“Але навіть за цими двома напрямами я не виключаю окремий формат перемовин і з президентом Російської Федерації”, - додав він.

Нагадаємо

Президент України провів перемовини із лідерами США та Франції. Їм передували розмови президента США Джо Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним та лідерами ЄС. Йшлося про нарощення військ біля кордонів України, а також ймовірність вторгнення російських сил на українську територію.

Як повідомляв УНН, Президент США Джо Байден у вівторок пригрозив російському лідеру Володимиру Путіну “сильними економічними санкціями”, якщо його армія вторгнеться в Україну після того, як Росія зібрала десятки тисяч військ на кордоні.

Українські Національні Новини

Політика