zavdyaki-ssha-ta-britaniyi-v-ukrayini-nastupnogo-roku-mozhe-zyavitisya-moskitniy-flot-taran

Завдяки США та Британії в Україні наступного року може з’явитися "москітний флот" - Таран

 • 17047 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. У наступному році в Україні може з’явитися свій “москітний флот”, в якому будуть задіяні кораблі, які передадуть США та Британія. Про це під час Конференції реформ в Україні повідомив міністр оборони Андрій Таран, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Дуже скоро, я впевнений, не пізніше, ніж наступного року у нас буде, за допомогою Сполучених Штатів та Великобританії, кілька маленьких кораблів "москітного флоту", але зі справжніми бойовими спроможностями: з сучасними противокорабельными ракетами, засобами протиелектронної боротьби, які дозволять нам представляти певну загрозу російським морським силам ", - заявиа Таран.

Деталі

За словами міністра оборони, Україна намагатиметься дати “москітам” сучасні бойові можливості. Зокрема, Таран зазначив, що бажає в наступному році побачити у флоті “мінімум протикорабельні ракети, які будуть встановлені на цих малих кораблях”. Він зазначив, що придбані протикорабельні ракети можуть бути встановлені на корвет, який для України споруджують у Туреччині.

Таран також додав, що на сьогодні Україна не має зброї, яка могла б зупинити наступ Росії з моря.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський раніше зазначив, що Сполучені Штати Америки у 2022 році почнуть передачу Україні бойових катерів Mark VI.

Українські Національні Новини

Політика