zaversheno-virobnitstvo-ukrayinsko-rumunskogo-filmu-pro-naslidki-chornobilskoyi-avariyi

Завершено виробництво українсько-румунського фільму про наслідки чорнобильської аварії

 • 18757 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Компанія "Татофільм" представила Держкіно завершений виробництвом документальний фільм Адріана Пірву та Олени Максьом "Не все буде добре". Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Державного агентства України з питань кіно.

"Компанія "Татофільм" представила Державному агентству України з питань кіно завершений виробництвом документальний фільм Адріана Пірву та Олени Максьом "Не все буде добре", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що кінопроект спільного українсько-румунського фільму з робочою назвою "Народжені квітнем / Our special birthday" став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисерами та співавторами сценарію стрічки стали румун Адріан Пірву та українка Олена Максьом, продюсери картини з українського боку – Олена Єршова та Андрій Ящишин.

Зазначається, що в основі фільму – історія молодої вагітної селянки з Румунії, яка приїхала на екскурсію в Україну в той час, коли тут вибухнула Чорнобильська електростанція. Вона народила сліпу дитину.

"Зараз у мене частково є зір в одному оці, завдяки унікальному лікарю, рогівці з моргу і 28-річній сільській дівчині з силою та самовідданістю левиці – моїй матері", - сказано в цитаті із заявки румунського хлопця Адріана Пірву, який став режисером фільму.

Вказано, що реліз фільму в Україні планується після фестивальної історії стрічки.

Нагадаємо, на створення українського кіно у 2020 році передбачено понад 800 млн грн.

Українські Національні Новини

Культура