zavolodinnya-20-mln-grn-ukrzaliznitsi-slidstvo-schodo-eknardepa-zaversheno

Заволодіння 20 млн грн Укрзалізниці: слідство щодо екнардепа завершено

 • 10235 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Розслідування стосовно колишнього народного депутата та ще двох осіб за підозрою у заволодінні 20 млн грн "Укрзалізниці" завершено. Про це УНН повідомили в пресслужбі САП.

"Прокурорами САП та детективами НАБУ завершено досудове розслідування у справі стосовно колишнього народного депутата України (8 скликання), його фінансового радника, а також колишнього позаштатного радника глави Адміністрації Президента України за підозрою у протиправному заволодінні у 2015 році коштами державного підприємства "Укрзалізничпостач" на суму понад 20 млн грн, а також вчиненню у 2016 році замаху на незаконне заволодіння 44 млн гривень", - вказали у САП.

Наразі, як зазначається, матеріали справи відкрито стороні захисту для ознайомлення.

Після ознайомлення з матеріалами справи, обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду.

Раніше колишньому нардепу, його раднику та колишньому позаштатному раднику глави АП було повідомлено про підозру за ч.5 ст.27, ч.5 ст.191, ч.2 ст.15 – ч.5 ст.191 КК України.

Додамо, за даними ЗМІ, у справі фігурує екснардеп Валерій Іщенко.

Кримінальні провадження стосовно інших осіб, причетних до незаконного заволодіння коштами Укрзалізниці, як вказали у САП, наразі перебувають на розгляді у Антикорупційному суді.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП