zavorushennya-u-novikh-sanzharakh-politsiya-vidkrila-dva-kriminalni-provadzhennya

Заворушення у Нових Санжарах: поліція відкрила два кримінальні провадження

 • 15615 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Поліція розпочала два кримінальні провадження за фактом заворушень у Нових Санжарах, передає УНН із посиланням на ГУ НП в Полтавській області.

У поліції повідомили, що групи агресивно налаштованих людей спровокували сутичку, тож поліція вимушена була припинити групове порушення правопорядку.

Під час прибуття колони автобусів з українцями, які прилетіли з Китаю, агресивно налаштовані громадяни розпочали закидати їх та поліцейських камінням.

Окрім того, один чоловік намагався автомобілем здійснити наїзд на правоохоронців, повідомили у пресслужбі.

"Для захисту громадян та припинення масового заворушення працівники поліції вимушені були застосувати заходи фізичного впливу, відповідно до вимог Закону. На цей час за медичною допомогою звернулися 9 поліцейських та одна цивільна особа", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 294 (Масові заворушення) та ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції вжили максимальних заходів щодо захисту українців, які перебували в автобусі, та забезпечили супровід людей.

Як повідомляв УНН, усі евакуйовані з КНР громадяни доставлені в санаторій Національної Гвардії в Нових Санжарах і розміщуються в номерах.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП