zavtra-startuye-produktova-programa-food-for-good-zapochatkovana-amerikanskimi-blagodiynikami-v-ukrayini

Завтра стартує продуктова програма Food For Good, започаткована американськими благодійниками в Україні

 • 537136 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. У середу, 26 жовтня, відбудеться відкриття продуктової програми Food For Good, започаткованої для допомоги у вирішенні гуманітарних, соціальних, економічних та гуманітарних проблем в Україні, повідомляє УНН з посиланням на організаторів проекту.

Особливість проекту Food For Good полягає у тому, що він покликаний не лише безпосередньо надати допомогу продуктами харчування, а й підтримати економіку України, адже продукти закуповуються та виготовляються в нашій країні коштом американських донорів. Тим самим програма допомагає ще й забезпечити українців робочими місцями.

Ініціатором започаткування програми виступила Аксенія Крупенко, етнічна українка, співзасновник американського гуманітарного фонду «Revival Foundation». Вона прибула в Україну влітку разом з партією, зібраною американськими благодійниками, – допомогу доставили до Варшави 13 літаками, а потім доправили з Польщі вантажівками та потягами.

Вантаж містив не лише продукти харчування, засоби гігієни, а й дороговартісне медичне обладнання. Крупенко перебувала в Україні протягом двох місяців та вивчала ситуацію в нашій державі з тим, аби надати українцям максимально ефективну підтримку. За цей час вона вивчила логістичні шляхи доставки товарів, відвідала багато підприємств, зокрема, аграрних та з виробництва продуктів харчування. Благодійниця вирішила, що найбільш ефективною буде модель допомоги, коли продукти не доставлятимуться з-за кордону, а закуповуватимуться та перероблятимуться в Україні: це дасть можливість найбільш раціонально витрачати кошти партнерів, зекономивши на доставці, та створить умови підтримки українських виробників.

«Revival Foundation» в особі Аксенії Крупенко заручився підтримкою U.S.-Ukraine Foundation Надії та Роберта МакКоннел. Завдяки зусиллям партнерів у цей час на складах благодійного фонду «Союзники світу» (українського партнера програми) уже пакується перша партія допомоги.

Волонтери «Союзників світу», ризикуючи своїм життям, працюють з початку повномасштабної війни в Україні на гуманітарному фронті, особисто розвозять гуманітарну допомогу в найбільш критичні регіони України, розуміючи як патріоти держави, на скільки кожна коробка гуманітарної допомоги полегшує страждання наших співвітчизників. Аксенія Крупенко продовжує активну діяльність з американськими донорами в США, які вірять в перемогу України, які захоплюються українцям і розуміють, що в Україні час – це життя.

26 жовтня відбудеться відкриття продуктової програми Food For Good.

Окрім того, БФ «Союзники світу» надає гуманітарну допомогу тим, хто її потребує. Для цього слід звернутися до фонду, заповнивши анкету за посиланням на сайті.

Українські Національні Новини

Суспільство