zavtra-u-ssha-budut-goloduvati-u-znak-solidarnosti-z-sentsovim

Завтра у США будуть голодувати у знак солідарності з Сенцовим

 • 11359 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Український конгресовий комітет Америки завтра планує провести одноденне голодування на знак солідарності з ув’язненим у Росії українським режисером Олегом Сенцовим. Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву Українського конгресового комітету Америки у Facebook.

"Приєднуйтесь до активістів у Сполучених Штатах Америки та у всьому світі, які у середу, 13 червня, у знак солідарності з Олегом Сенцовим будуть голодувати", - сказано у повідомлені.

Раніше, двоюрідна сестра українського політв'язня Олега Сенцова, який перебуває за ґратами у Росії, Наталія Каплан заявила, що нічого не просила у президента РФ Володимира Путіна, на фоні повідомлень про звернення родини режисера до російського президента із закликом звільнити українця.

Як повідомляв УНН, наразі Олег Сенцов перебуває у виправній колонії в місті Лабитнангі на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, яких утримують у Росії і Криму.

Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за обвинуваченням у підготовці терактів в Криму. Правозахисний центр "Меморіал" у Росії вніс Сенцова до списку політв'язнів.

Українські Національні Новини

Політика