zavtra-v-ukrayini-ochikuyetsya-defitsit-elektroenergiyi-minenergo

Завтра в Україні очікується дефіцит електроенергії – Міненерго

 • 2182194 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. З понеділка в Україні очікується певний дефіцит електроенергії. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, передає УНН з посиланням на повідомлення міністерства.

За словами міністра, через прогнозоване збільшення споживання та зниження температури повітря у понеділок 13 лютого очікується певний дефіцит електроенергії.

Сьогодні ж генерація електроенергії забезпечує її споживання.

«Сьогодні, 12 лютого 2023 р., в Україні очікувані обсяги виробництва електроенергії відповідають обсягам споживання», - заявив міністр.

У зв‘язку з цим стабілізаційні відключення світла будуть застосовуватись лише в декількох областях, де внаслідок суттєвого пошкодження розподільних мереж є проблеми з доставкою електроенергії всім споживачам.

Міністр нагадав, що вчора після завершення ремонтів до мережі підключили додаткові потужності атомної генерації.

«Відтак в енергосистемі працюють всі 9 енергоблоків АЕС, що розташовані на підконтрольній Україні території. Після надшвидкого виконання ремонтної програми на декількох блоках, вони були включені в мережу наступного дня після масованого обстрілу, що суттєво зменшило дефіцит електроенергії. Це найкраща відповідь українських енергетиків на ворожі обстріли»,- сказав Герман Галущенко.

Нагадаємо

Енергосистема України вже пережила 14 ракетних атак ворога та 17 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі й знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години, де наразі найбільший дефіцит.

Українські Національні Новини

Економіка