zavtra-v-ukrayini-vidbudetsya-veltke-pribirannya-beregiv-richok

Завтра в Україні відбудеться "велике прибирання" берегів річок

 • 19386 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Міністр захисту довкілля України Роман Абрамовський закликав українців долучитися до “Великого прибирання” берегів річок, яке відбудеться 19 вересня. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Міндовкілля.

“Міністр закликав українців долучитися до “Великого прибирання” берегів. 19 вересня разом із родиною чи друзями прийти на узбережжя водойми і зробити його чистішим”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні ситуація із засміченням водойм невтішна: пластикові пляшки, пакети, та залишки одягу, відходи скидаються просто на береги водних артерій країни. Саме тому варто підвищувати екологічну свідомість населення, вчити правильному поводженню з відходами.

Вказано, що особливо загрозливих масштабів проблема засмічення набуває у межах транскордонних річок. Після повеней на Закарпатті тонни відходів, більшість з яких пластик, через річку Тиса потрапляють до ЄС. Цьогоріч, після обстеження узбережжя, лише в басейні Тиси було виявлено 45 несанкціонованих сміттєзвалищ.

“Сьогодні українські річки потребують нашої допомоги. Перший, але важливий крок, який, я впевнений, під силу кожному українцю – це не смітити та прибирати за собою”, - сказав Роман Абрамовський.

Нагадаємо, в Україні відбудеться екологічна акція “Мільйон дерев за 24 години”, покликана привернути увагу до відновлення екосистем України та світу.

Українські Національні Новини

Суспільство