zayavlyayut-pro-pogani-umovi-dlya-polonenikh-minoboroni-pro-sprobi-kremlya-zipsuvati-reputatsiyu-zsu

кремль хоче зіпсувати репутацію ЗСУ: в Міноборони пояснили відео з "поганими умовами" для полонених

 • 651477 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. кремль намагається зіпсувати репутацію українських військових, заявляючи про нібито погане поводження з російськими військовополоненими. Про це під час брифінгу повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає кореспондент УНН.

Деталі

"кремлівська влада продовжує спроби завдати збитки репутації українським захисникам та захисницям через нібито неналежне поводження з військовополоненими. Час від часу з'являються фейкові відео або зрежисовані відео про нібито неправомірне поводження українців з військовополоненими", – розповіла Маляр.

Вона зазначила, що ті росіяни, які потрапили в український полон, утримуються у належних умовах відповідно до норм міжнародного права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Практики катувань з боку росії та порушення представників України: ООН вийшла зі звітом про поводження з військовополоненими

"До них забезпечується повний доступ представників міжнародних організацій й утримання відповідає повністю всім нормам та міжнародним стандартам. На жаль ми не маємо дзеркального ставлення до наших військовополонених з боку рф. Факти порушень з боку рф ми фіксуємо і будемо робити все, щоб у правовому полі росія понесла відповідальність за свої дії", – сказала Маляр.

Нагадаємо

Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що на Луганщині російські військові зімітували здачу в полон для того, щоб знищити українських військових. Саме так уповноважений з прав людини прокоментував фрагменти відео, які почали поширювати росіяни, звинувачуючи українських військових у "безпричинному знищенні військових зс рф".

Розпочато провадження за фактом віроломства російських окупантів, які на Луганщині зімітували здачу в полон і відкрили вогонь по українських військових.

Українські Національні Новини

Війна