zaznali-velikikh-vtrat-rf-nepravilno-vikoristala-desant-v-ukrayini-britanska-rozvidka

Зазнали великих втрат: рф неправильно використала десант в Україні – британська розвідка

 • 472942 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. росія не змогла правильно використати свої повітрянодесантні війська в Україні, що призвело до значних втрат у багатьох елітних підрозділах цих сил. Про це повідомило міноборони Великої Британії, інформує УНН.

Деталі

Як зазначили, з початку повномасштабного вторгнення рф залучила свої повітрянодесантні війська (ПДВ), але тактично прорахувалася. Ідеться про спробу наступу на Київ через аеродром Гостомеля в березні, загальмування наступу на Ізюмському напрямку з квітня, а також про нещодавню переправу через річку Сіверський Донець.

За російською доктриною, ПДВ використовують у найскладніших операціях. У цих силах приблизно 45 тисяч осіб — здебільшого професійні контрактники. Вони мають елітний статус та отримують додаткову оплату.

Проте в Україні рф використала десантників у місіях, які краще підходили для важкої броньованої піхоти, тому елітні підрозділи зазнали значних втрат. Такі результати десантників свідчать про стратегічно неправильне управління цим потенціалом і нездатність росії гарантувати перевагу в повітрі.

“Неправильне використання ПДВ в Україні свідчить про те, що значні інвестиції путіна у збройні сили протягом останніх 15 років призвели до незбалансованості загальних сил. Нездатність передбачити опір українців і подальше самозаспокоєння російських командирів призвели до значних втрат у багатьох елітних підрозділах росії”, — ідеться у повідомленні.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 26 May 2022

Find out more about the UK government's response: https://t.co/rE0lcSuRxb

#StandWithUkraine  pic.twitter.com/QCCDhm8rHj

— Ministry of Defence  (@DefenceHQ) May 26, 2022

Нагадаємо

З початку повномасштабного вторгнення рф Збройні сили України знищили приблизно 29 600 окупантів.

Українські Національні Новини

Суспільство