zbilshennya-adminvidpovidalnosti-za-domashnye-nasilstvo-ta-plan-vaktsinatsiyi-vid-covid-19-zavtra-vr-rozglyane-ponad-60-pitan

Збільшення відповідальності за домашнє насильство та план вакцинації від COVID-19: завтра ВР розгляне понад 60 питань

 • 17538 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. В порядку денному пленарного засідання Верховної Ради України 29 січня — понад 60 питань, зокрема щодо збільшення адмінвідповідальності за домашнє насильство та Національний план вакцинації населення України проти COVID-19. Засідання розпочнеться із години запитань до уряду. Про це УНН повідомляє з посиланням на порядок денний парламенту.

Цитата:

"Завтра Парламент планує розглянути понад 60 питань. Розпочнеться засідання із години запитань до уряду", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що 29 січня ВР розгляне для включення до порядку денного та прийняття рішення проект постанови про Національний план вакцинації населення України проти COVID-19.

Так, Верховна Рада України на пленарному засіданні 29 січня планує розглянути низку законопроектів, зокрема — у другому читанні законопроект "Про лікарські засоби" щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов’язання".

Також парламентарі розглянуть у другому читанні законопроект № 3633 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів, законопроект про обмеження обігу пластикових пакетів на території України.

Окрім того, Рада має намір розглянути у першому читанні законопроект про внесення змін до статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо збільшення адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, законопроект про внесення змін до статті 22 Закону України "Про рекламу" щодо реклами електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Варто нагадати

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні масова вакцинація від COVID-19 розпочнеться в лютому.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що до кінця 2021 року в Україні планують вакцинувати від COVID-19 понад 14 млн осіб - тобто, 34% населення.

Так, Україна досі не отримала вакцину від COVID-19, однак до кінця січня очікуються перші 200 тис. доз.

У ВООЗ вважають, що для того, аби запобігти поширенню коронавірусу, потрібно вакцинувати близько 60-70% населення світу, або щоб люди вже мали імунітет.

В Україні кампанія із вакцинації від COVID-19 відбуватиметься у 5 етапів.

Українські Національні Новини

Політика