zbirali-daninu-dlya-okupantiv-na-donechchini-zradnikam-svitit-dovichne-uvyaznennya

Збирали «данину» для окупантів на Донеччині: зрадникам "світить" довічне ув'язнення

 • 647941 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Завершено спеціальне досудове розслідування щодо дев'яти працівників податкової служби з селища Мангуш Донецької області, які поповнювали бюджет окупантів, збираючи неправомірні податки з населення, повідомляє Державне бюро розслідувань, передає УНН.

Деталі

Після окупації Мангуша російськими військами, дев'ятеро працівників податкової служби висловлювати бажання працювати на окупантів. Вони сприяли створенню та функціонуванню податкової системи так званої "донецької народної республіки" у місті.

Одна з обвинувачених осіб, колишня державний ревізор податкової інспекції, обійняла посаду начальника відділу окупаційної податкової. Вона відповідала за перевірки підприємців та збирання податків, які надходили до "казни" окупантів.

Троє її колег-зрадників отримали керівні посади у створеній "інспекції". Вони здійснювали незаконну реєстрацію фізичних осіб-підприємців згідно з законодавством так званої "днр", з метою забезпечення фінансових потоків на користь окупантів.

Також колишня головна державний ревізор-інспектор стала завідувачкою сектора та організувала оподаткування підакцизних товарів та контролювала сплату "податків".

Інші колишні податківці, які перейшли на "службу" до окупантів, займали менш "впливові" посади.

За результатами розслідування, обвинувачувальні акти були направлені до суду.

Дев'ятеро колишніх працівників податкової служби обвинувачуються у державній зраді (згідно зі статтею 111 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадили державу: повідомлено про підозру ще 7 правоохоронцям, які пішли працювати на окупантів на Запоріжжі

Українські Національні Новини

Кримінал та НП