zbirayutsya-khmari-cherez-pidozru-u-kolaboratsionizmi-politolog-poyasniv-initsiativu-yatsenka-zalishiti-nardepiv-na-minimaltsi

"Збираються хмари через підозру у колабораціонізмі": політолог пояснив ініціативу Яценка залишити нардепів на "мінімалці"

 • 581914 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Народний депутат Антон Яценко подав популістичний законопроект про зниження зарплат парламентарів до “мінімалки”, адже йому закидають співпрацю з країною-агресором. Таку думку у коментарі УНН висловив політолог Володимир Цибулько.

Цитата

“Тупий популізм, який використовується, аби заповнити якусь інформаційну паузу (...). Вони пригнічують гідність Верховної Ради, насправді. Якщо хтось думає, що це (законопроект про зменшення зарплат нардепів до “мінімалки” - ред.) такий популярний жест, це виглядає тупо, необґрунтовано, враховуючи те, як у нас побудовані тіньові доходи депутатів (...).

Яценко це вніс тому, що над ним починають згущуватися хмари з підозрою в колаборації з агресором. Тому він зробив крок вперед”, - зазначив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це колабораціонізм": народний депутат Яценко втік у перші дні війни – Дикун

Нагадаємо

Антон Яценко у своєму законопроекті пропонує на період дії воєнного стану скасувати усі пільги та привілеї для народних обранців, а також встановити їх зарплати на рівні мінімалки.

В антикорупційному комітеті ВР також вважають, що така ініціатива несе в собі корупційні ризики. 

А в бюджетному Комітет ВР назвали цю ініціативу популістською

Українські Національні Новини

Політика