zbirna-ukrayini-garantuvala-sobi-chotiri-medali-na-chempionati-yevropi-2022-z-boksu

Збірна України гарантувала собі чотири медалі на чемпіонаті Європи-2022 з боксу

 • 151470 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Збірна України гарантувала собі 4 з 13 українських учасників Євро дійшли до медальної стадії змагань. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Суспільне:спорт".

Деталі

Збірна України вже гарантувала собі чотири медалі чемпіонату Європи з боксу серед чоловіків, що триває у столиці Вірменії Єревані. Загалом до чвертьфінальної стадії дійшли дев'ять українських боксерів, із них четверо здобули перемоги та вийшли до півфіналу. Ці спортсмени вже точно здобудуть щонайменше бронзові нагороди в разі поразки або ж боротимуться за "золото", якщо переможуть у наступних суперників.

У напівважкій вазі (до 80 кг) до півфіналу пробився Іван Сапун. У чвертьфіналі українець здолав нідерландця Ґрадуса Крауса з рахунком 3:2. До цього Сапун вибив із боротьби за медалі сіяного словака – бронзового призера Європейських ігор-2019 Андрея Чемеза. Також на рахунку українця – перемога над англійцем Джорджем Кротті.

Таким чином Сапун гарантував собі першу в кар'єрі медаль чемпіонату Європи. У півфіналі він зустрінеться з італійцем Альфредом Коммі.

Місце у півфіналі в першій середній вазі (до 71 кг) виборов чинний чемпіон світу Юрій Захарєєв. У чвертьфіналі українець був сильнішим за бронзового призера Євро-2015, іспанця Юбу Сіссохо – 4:1.

Ще одну медаль забезпечив Україні Юрій Шестак, який вийшов до півфіналу в легкій вазі (до 60 кг). У 1/4-ій він поборов бронзового призера Європейських ігор-2019, словака Вільяма Танка – 4:1. До цього Юрій також переміг поляка українського походження Ярослава Іванова.

Через повномасштабне вторгнення росії в Україну за підтримку білорусі російські та білоруські боксери були усунуті від чемпіонату.

Нагадаємо

Український скелетоніст Владислав Гераскевич бойкотуватиме змагання, якщо туди допустять атлетів з росії.

Українські Національні Новини

Спорт