zbirna-ukrayini-potrapila-na-finalniy-turnir-vsesvitnikh-plyazhnikh-igor

Збірна України потрапила на фінальний турнір Всесвітніх пляжних ігор

 • 7136 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Збірна України з пляжного футболу отримала перепустку на фінальний турнір Всесвітніх пляжних ігор, що відбудеться в Катарі. Про це інформує УАФ, передає УНН.

Віце-президент Асоціації пляжного футболу України Володимир Литвищенко та головний тренер національної збірної Євген Варениця підтвердили інформацію, що "синьо-жовта" збірна отримала право виступити на Всесвітніх пляжних іграх, які відбуватимуться 12-16 жовтня поточного року в Катарі.

За два місяці, що минули, у питанні організації турніру Всесвітніх пляжних ігор відбулися значні зміни. Найголовніше, що самі Ігри через фінансові причини перенесли з американського Сан-Дієго до Катару. Таким чином, Катар як господар змагань отримав право грати у фіналі, однак відмовився від нього через фактичну відсутність команди.

У результаті з'явилася додаткова перепустка до фінальної частини турніру. Тому організатори скасували стиковий матч між представниками УЄФА та КОНМЕБОЛ, і збірна України автоматично кваліфікувалася на Всесвітні пляжні ігри. Також туди вирушить і третя команда південноамериканського відбору.

Відзначимо, що на сьогодні визначилися 11 учасників чоловічого фінального турніру Всесвітніх пляжних ігор. Це збірні Іспанії, Італії, Росії, Швейцарії та України — від Європи, Ірану, Японії та ОАЕ — від Азії, Сенегалу та Марокко — від Африки, Соломонових островів — від Океанії. Ще п'ять учасників змагань у Катарі визначаться за підсумками відбірних турнірів у Південній Америці та зоні КОНКАКАФ.

Нагадаємо, що в Україна вийшла у Суперфінал Євроліги з пляжного футболу.

Українські Національні Новини

Спорт