zbirna-ukrayini-vigrala-usi-matchi-grupovogo-etapu-zolotoyi-yevroligi-z-voleybolu-sered-cholovikiv

Збірна України виграла усі матчі групового етапу Золотої Євроліги з волейболу серед чоловіків

 • 199454 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Чоловіча збірна України з волейболу завершила виступи на груповому етапі Золотої Євроліги-2022. В останньому турі українці знову в гостях зустрічалися проти збірної Данії. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Суспільне Спорт".

Деталі

Для України цей матч уже не мав жодної турнірної мотивації: синьо-жовта команда достроково виграла свою групу, гарантувавши собі вихід у Фінал Чотирьох. Тож Угіс Крастіньш, головний тренер збірної, дав у цьому матчі відпочити деяким основним гравцям. Зокрема, не грав капітан команди Олег Плотницький.

Другий матч між Данією та Україною пройшов за тим ж сценарієм, що і перший - команди відіграли усі п'ять сетів, а переможець визначився на тайбрейку.

Україна виграла перший та третій сети з рахунком 25:20, тоді як данці забрали другу та четверту партію.

На тайбрейку команди йшли врівну до рахунку 11:11, після чого на подачу в України вийшов Ілля Ковальов: він видав ейс та ще двічі вибивав суперника з прийому, завдяки чому перетворив рахунок в 14:11. Заробивши три матчболи, Україна закрила гру з другого - 15:12.

Найрезультативнішим гравцем у складі України став Євген Кісілюк, який набрав більше 20 очок.

Ця перемога стала шостою в шести матчах для України на груповому етапі Золотої Євроліги - синьо-жовта збірна непереможною пройшла груповий етап.

Додамо

Фінал Чотирьох Золотої Євроліги відбудеться 18-19 червня, туди пройдуть чотири збірні: три переможці груп та господар турніру, серед яких і Україна.

Нагадаємо

Польська тенісистка Іга Швентек виграла престижний турнір "Ролан Гаррос". Під час матчу глядачі помітили на формі спортсменки українську символіку, а під час нагородження Швентек у своїй промові висловила підтримку Україні.

Українські Національні Новини

Спорт