zbitki-na-ponad-15-mln-grn-kerivnitstvo-elektrovazhmashu-pidozryuyut-u-postavkakh-produktsiyi-do-rf

Збитки на понад 15 млн грн: керівництво "Електроважмашу" підозрюють у поставках продукції до РФ

 • 8187 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Служба безпеки України викрила керівництво державного підприємства "Завод "Електроважмаш" на поставках продукції до Росії: наразі фігурантам повідомлено про підозру. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу СБУ.

"У ході досудового розслідування співробітники спецслужби задокументували, що посадовці заводу під виглядом контракту з європейською комерційною структурою транспортували продукцію до РФ. Протягом 2019-2020 років вони уклали низку завідомо збиткових угод, згідно з якими агрегати та запчастини надходили найбільшому виробнику маневрових та магістральних тепловозів у РФ. Розрахунки в оборудці проводили у російських рублях", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за висновками експертів, продаж продукції був за цінами, що нижчі від собівартості, завдав держпідприємству збитки на суму понад 15 мільйонів гривень.

"Наразі двом ТОП-менеджерам заводу повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Одному за ч. 2 ст. 367, другому за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України", - зазначається у повідомленні.

Також тривають першочергові слідчі дії та вирішується питання щодо обрання підозрюваним міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, 16 червня На заводі "Електроважмаш" проводилися обшуки у справі про розтрату державного майна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП