zbiy-internet-zvyazku-v-energoatomi-zapevnyayut-scho-ne-vtrachali-kontrolyu-za-rivnem-radiatsiyi-na-zaes

Збій інтернет зв‘язку: в Енергоатомі запевняють, що не втрачали контролю за рівнем радіації на ЗАЕС

 • 182052 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. В Енергоатомі запевнили, що Україна не втрачала контролю за рівнем радіації на ЗАЕС, а дані вимірювань радіаційного фону не надійшли внаслідок збою інтернет зв‘язку, передає УНН.

Цитата

"У відповідь на повідомлення у деяких телеграм-каналах щодо втрати Енергоатомом контролю над рівнем радіації на Запорізькій АЕС інформуємо, що зазначена інформація не відповідає дійсності.

Дані вимірювань радіаційного фону, ймовірно, не надходили до Центру прогнозування наслідків радіаційних аварій Укргідрометцентру деякий час зранку внаслідок збою інтернет зв‘язку", - йдеться у повідомленні.

Додамо

За даними Центру прогнозування наслідків радіаційний аварій УкрГМЦ, радіаційна ситуація на території України в зоні спостереження Запорізької АЕС за даними Національної гідрометеоролігчної служби за період з 4 серпня по 5 вересня 2022 року залишається стабільною. 

За наявними даними показники рівня радіаційного фону довкілля порівняно з середньомісячними величинами не виходили за межі точності їх визначення.

Дані НГМСУ з постів, розташованих у 100-км зонах впливу інших АЕС України, не виявили істотних змін радіаційного фону у цих зонах за звітний період. 

Дані випромінювань АСКРС ЗАЕС припинили надходження до ЦПНРА УкрГМЦ о 5.50 5 вересня. 

За пояснення фахівців НАЕК "Енергоатом", які контролюють процеси передавання даних від АЕС України, сталася технологічна відмова у виконанні процесу. Технічні служби НАЕК працюють над відновленням передачі даних.

Українські Національні Новини

Суспільство