zbroya-dlya-zsu-reznikov-obitsyaye-pasochki-dlya-voroga-vzhe-zavtra

Зброя для ЗСУ: Резніков обіцяє "пасочки" для ворога вже завтра

 • 812158 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. На Великдень українські Збройні Сили отримають хороші нові «пасочки», якими «накормлять» ворога. Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі всеукраїнського телемарафону, пише УНН.

Цитата

«Я вам скажу, що починав я це з подарунків Санта Клауса, тому що перші розмови про те, що «Дайте нам "Стінгери"», я провів у США ще в листопаді. Нам відмовляли, казали - це неможливо. Але, як ви знаєте, у січні ми вже перші "Стінгери" отримали», - сказав міністр.

Так само, з його слів, партнери казали, що неможливо отримати 155-й калібр артилерії, але тепер Україна вже її отримує.

«Тому нові «пасочки» ми веземо щодня, через кордон, спеціальними конвоями, і завтра будуть нові «пасочки» для наших ЗСУ, які їх дуже вдало використають проти ворога», - додав Резніков.

Деталі

Також він висловився щодо того, що деякі західні партнери нарешті почали казати про готовність постачати Україні важке озброєння.

«Ви знаєте, ми приблизно всередині березня почали переконувати наших партнерів у тому, що не треба розраховувати на радянську амуніцію і радянські боєприпаси, якими ми будемо продовжувати вести війну з російськими загарбниками, а треба переналаштовувати філософію ведення війни», - сказав він.

Міністр запевнив, що українська армія потужна та сильна, але вона буде ще сильнішою, якщо використовуватиме сучасну зброю.

«Спочатку наші партнери не дуже на це реагували і вважали, що краще, щоб ми воювали і надалі радянською зброєю. Але на рівні Президента, Прем'єр-міністра, керівника ОП, міністра закордонних справ – ми вп'ятьох, і всі решта, почали тиснути на кожному рівні. Злам відбувся, філософія змінилася, і ви вже публічно чуєте, що 155-го калібру артилерію ми починаємо отримувати від США, від інших партнерів, Франції, і сьогодні наші артилеристи вже вчаться застосовувати цю техніку. Це саме стосується наших танкістів і інших фахівців», - додав він.

Нагадаємо

Черговий пакет допомоги на суму в 800 млн доларів, анонсований цього тижня президентом США Джо Байденом, включає в себе 72 гаубиці, стільки ж машин для їх буксирування, і більше 100 безпілотників.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі