zdavatisya-nikhto-ne-zbirayetsya-golova-patrulnoyi-politsiyi-mariupolya-rozpoviv-pro-situatsiyu-na-azovstali

Здаватися ніхто не збирається: Голова патрульної поліції Маріуполя розповів про ситуацію на "Азовсталі"

 • 266675 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Начальник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін залишився в місті і виконує бойові завдання разом з полком "Азов" і морпіхами. Нещодавно він отримав поранення і продовжує перебувати на території заводу "Азовсталь". Настоящее Время опублікувало кілька голосових повідомлень Волошина про ситуацію на території заводу, пише УНН.

Цитата

"Практично постійно відбуваються авіаудари і працюють РСЗВ. Є певні моменти тиші, але обстріли проводяться постійно. Плюс постійні випади штурму, і хлопці героїчно б'ються. Є проблематика, в тому числі в будівлях, тому що росіяни повністю розбивають будівлі з танків, а потім намагаються просуватися далі", - повідомив Вершинін журналістам.

Деталі 

За його словами, на території заводу знаходяться кілька сотень цивільних, вони знаходяться в окремому притулку.

Також зі слів правоохоронця, з медикаментами, водою, їжею і т.д. у захисників Маріуполя зараз "найсильніший дефіцит", але проблеми "не такі глобальні і критичні, що треба вже здаватися".

"Здаватися тут ніхто не збирається. Але проблеми є. Регулярно пропонують здати зброю, роблять коридори. Це публікується в їх офіційних джерелах, розганяється по всяких телеграм-каналах і всьому іншому. Ми уважно стежимо за тим, що відбувається навколо нас. На зв'язок ніхто не виходить, тому що ми з ними не спілкуємося. У нас тут воюють і росіяни, і кадирівці, і "деенерівці" - всі разом воюють проти нас", - говорить Вершинін.

Він також прокоментував заяву про те, що нібито російські сили збираються провести 9 травня в Маріуполі ходу "Безсмертний полк", зроблену Вікторією Калачовою "заступником мера" Маріуполя - за версією окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі 9 травня окупанти планують провести парад - радник мера

"З приводу того, що вони хочуть провести парад на 9 травня і все інше. Якщо у людини є болюча ідея, а вона дуже болюча, - це дійсно треба розмовляти з психологом, якщо не з психіатром. Ті, хто хочуть провести парад Перемоги на 9 травня, - це їх право. Кожна людина може хворіти так, як вона хоче хворіти. Єдине, що від їх хвороби страждають всі інші, а це проблема. Ми вкрай не хотіли б, щоб від їх цього незрозумілого дебілізму, від того, що вони там скрізь нацистів бачать, від усього цього страждав мирняк, який ще буквально два місяці тому жив нормальним повноцінним життям", - вважає начальник патрульної поліції.

Вершинін нагадав, що захисники Маріуполя, як і Президент, виступають з пропозицією провести евакуацію, і Президент вийшов з цією пропозицією, всіх полонених росіян на всіх, хто знаходиться в Маріуполі: і захисників зі зброєю, і мирних, які тут знаходяться і хочуть виїхати в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна пропонувала росії обмін "поранених на поранених" в Маріуполі, але окупанти проти-Зеленський

"Хотілося б, щоб ті бійці, які обрали собі право і можливість битися, дійсно вийшли з Маріуполя на даному етапі, тому що місто ми потім заберемо. Ті бійці, які залишилися тут, - це квінтесенція воїнів в принципі. Якщо Україна втратить цих воїнів, вона втратить дуже багато", - сказав він.

Нагадаємо

Раніше сьогодні Президент України Володимир Зеленський спростував заяву міністра оборони російської федерації сергія шойгу про нібито повністю захоплений окупантами Маріуполь.

Глава держави підкреслив, що в блокованому місті знаходяться українські військові.

Українські Національні Новини

Суспільство