zdorovyu-zhiteliv-ordlo-zagrozhuyut-neutilizovani-khimikati-mintot

Здоров'ю жителів ОРДЛО загрожують неутилізовані хімікати – МінТОТ

 • 19101 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Неутилізовані хімічні речовини на заводах тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей становлять велику загрозу жителям ОРДЛО. Про це повідомив міністр з тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, передає УНН з посиланням на прес-службу МінТОТ.

"Минулого року нами був підготовлений звіт щодо екологічної ситуації на території Донецької та Луганської областей, в якому зазначені небезпечні об’єкти, розташовані на тимчасово окупованій території, і ті, що є поблизу лінії розмежування. Наприклад, є підприємство ПрАТ "Концерн СТИРОЛ" в м. Горлівка (Донецька область) - хімічний завод, на якому зберігається велика кількість небезпечних речовин і які до цих пір не утилізовані, зокрема аміак. Аміак зберігається в металевих контейнерах, однак щороку стінки контейнерів стають все тоншими", - цитує слова міністра прес-служба МінТОТ.

При цьому він додав, що окупаційні адміністрації не дбають про безпеку місцевого населення, що створює загрозу для їхнього життя там.

Нагадаємо, за даними української воєнної розвідки, Росія готує хіматаку на Донбасі, щоб звинуватити Україну.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП