zelena-i-chervona-zoni-stepanov-poyasniv-yak-v-ukrayini-pereviryatimut-inozemnikh-turistiv

"Зелена і червона зони": Степанов пояснив, як в Україні перевірятимуть іноземних туристів

 • 26006 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. У МОЗ розглядають варіант пропуску туристів з інших країн через "зелену" та "червону зони". "Червона" - ті країни, в яких епідеміологічна ситуація гірша, ніж в Україні - такі люди мають перебувати на самоізоляції. Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Зараз ми розглядаємо варіант прибуття, щоб у нас була "червона зона" і "зелена зона". "Червона зона" - це ті країни, з яких будуть прибувати туристи та інші громадяни, де епідеміологічна ситуація гірша, ніж в Україні. "Зелена зона" - це ті країни, де ситуація така сама як в Україні або краща. Це все наші попередні думки, потім буде відповідне рішення", - сказав Степанов.

Також він наголосив, що люди, які прибуватимуть з "червоної зони" повинні перебувати 14 днів або на самоізоляції або на обсервації. Люди з "зеленої зони" не потребуватимуть самоізоляції.

Нагадаємо, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак поставив перед головами ОДА завдання протягом тижня підготувати концепцію розвитку внутрішнього туризму у своїх регіонах. Зокрема, визначити у кожній області по три-п’ять "туристичних магнітів" – найбільш привабливих з погляду туризму об’єктів історико-культурного та природного значення.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі