zeleni-zoni-u-kiyevi-obroblyatimut-proti-klischiv-lishe-u-razi-neobkhidnosti

Зелені зони у Києві оброблятимуть проти кліщів лише у разі необхідності

 • 24341 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Зелені зони столиці оброблятимуть проти кліщів лише у разі необхідності. Про це у комунальному підприємстві "Київзеленбуд" повідомили у відповідь на інформаційний запит УНН.

"Цьогоріч у залежності від погодних умов (з травня 2019) у разі необхідності буде розпочато період обробки проти кліщів балансових територій підприємств об’єднання КО "Київзеленбуд", - йдеться у повідомленні.

У "Київзеленбуд" зазначили, що ця процедура не входить в план робіт на квітень 2019 року; якщо зелені зони оброблятимуть проти кліщів, то лише у разі необхідності на початку чи в кінці травня. Такі роботи для профілактики не проводяться.

Крім того, у підприємстві окремо не виділяють на це кошти, і працівники самостійно цим не займаються - залучається підрядник, який виконує роботи і надає всі необхідні матеріали та хімічні засоби.

"Підприємства з утримання зелених насаджень у районах м. Києва виконуватимуть такі види робіт на своїх балансових територіях на договірних умовах із залученням підрядної організації через платформу ProZorro", - уточнили у "Київзеленбуд".

У підприємстві додали, що вартість надання такого комплексу послуг підрядною організацією варіюється, виходячи з обсягу робіт та площі територій зелених зон.

Таким чином, саме районні підприємства з утримання зелених насаджень м. Києва по стану зелених зон визначають, чи є потреба проводити такий комплекс робіт.

За інформацією підприємства, це не поширена практика. Минулі роки такі роботи взагалі не проводили, тільки один-два рази обробляли території Шевченківського району.

"Взагалі це буває дуже рідко, у нас в основному проводиться (обробка проти кліщів – ред.) у Шевченківському районі, більшість районів фактично не практикують це, оскільки не було з цим проблем", - пояснили у "Київзеленбуд".

Нагадаємо, ветеринар попередила про небезпеку кліщів для домашніх улюбленців.

Українські Національні Новини

Київ