zeleniy-koridor-rosiyi-z-azovstali-pastka-a-chorniy-dim-nad-zavodom-ye-naslidkom-udaru-radnik-mera

"Зелений коридор" росії з "Азовсталі" - пастка, а чорний дим над заводом є наслідком удару - радник мера

 • 141715 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. Анонсований напередодні рф в односторонньому порядку "зелений коридор" з заводу "Азовсталь" у Маріуполі виявився черговою пасткою - росіяни вдаються до обстрілів по умовному коридору. А чорний дим над "Азовсталлю", про який повідомлялося сьогодні, – безумовний наслідок завдання бомбового удару, заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Зелений коридор" для Азовсталі виявився черговою пасткою. Росіяни не просто не зупиняли обстрілів території заводу, але вдались до обстрілів по умовному коридору на вихід. По факту це виглядає так – з броньованої автівки у великі гучномовці робиться пропозиція здатись і вийти протягом 10-15 хвилин. Після робиться невелика пауза і проводяться обстріли артилерії по житловій зоні в кордонах умовного виходу з Азовсталі", - зазначив Андрющенко, оприлюднивши фото, де "можна побачити саме результат зеленого коридору".

Також, зі слів радника мера, "чорний дим над Азовсталлю – безумовний наслідок нанесення бомбового удару". "Враховуючи, що завод було законсервовано відповідно до технологічних норм, це може бути наслідком застосування надпотужних антибункерних бомб. Варто пам'ятати – що будь-яке металургійне виробництво є об’єктом підвищеної небезпеки і навіть при умови консервації може створювати наднебезпеку для всіх, хто зараз находиться всередині. При будь-якому кольорі диму", - додав Андрющенко.

Деталі

Що стосується ситуації в місті за окупантів, то, зі слів Андрющенка, гуманітарна обстановка залишається важкою. "Попри відкриту «баню» та безліч пропаганди про наявність їжі та води, їжі катастрофічно не вистачає. Більш того, окупанти перейшли до ганебної практики забеспечення їжою чоловіків виключно в разі залученості до робіт. Тому, чоловіки вимушені приймати участь у розборі завалів, облаштуванні братських могил буквально, аби не вмерти з голоду. Без перевищень", - зазначив радник мера.

Окрім того, з його слів, медична допомога недоступна.

Раніше

Західні ЗМІ повідомили, що над заводом "Азовсталь" у Маріуполі помітили чорний дим.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП