zelenska-u-latviyi-pobuvala-u-shkilniy-yidalni

Зеленська у Латвії побувала у шкільній їдальні

 • 16128 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Під час офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Латвії перша леді Олена Зеленська відвідала одну з середніх шкіл у Ризі, де ознайомилася з системою організації шкільного харчування та фізичного виховання дітей у цій країні. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Глави держави.

Як зазначається, візит до середньої школи № 49 у Ризі був включений до програми з особистої ініціативи першої леді, яка активно вивчає підходи й досвід інших країн у сфері системи харчування та фізичного виховання школярів.

Так, перша леді оглянула шкільну їдальню, ознайомилася з меню та підходами до його формування, обговорила з керівництвом школи ініціативи щодо популяризації здорового харчування серед дітей і батьків.

Крім того, Зеленська відвідала урок фізичного виховання.

"Шкільна програма з цієї дисципліни передбачає окремі уроки фізкультури для хлопців і дівчат починаючи з п’ятого класу, що дає змогу максимально врахувати ступінь фізичного розвитку дітей і підібрати правильний рівень фізичного навантаження.

Олена Зеленська відзначила особливе ставлення до спорту з боку педагогів та учнів: у школі постійно відбуваються спортивні події та змагання між класами, учні беруть участь не тільки в міських, а й у національних і навіть міжнародних спортивних змаганнях, посідаючи призові місця", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше перша леді України Олена Зеленська підготувала попередній план дій щодо покращення харчування у школах. 

Українські Національні Новини

Політика