zelenskiy-4-5-vid-usikh-ukrayinskikh-pidpriyemstv-vzhe-povernulisya-do-roboti

Зеленський: 4/5 від усіх українських підприємств вже повернулися до роботи

 • 101386 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів нараду з урядовцями. Ключова тема - розв'язання нагальних економічних питань, які виникли за час воєнного стану. Про це повідомляє УНН з посиланням на відеозвернення глави держави.

Цитата

"Відзначено, що чотири п'ятих від усіх українських підприємств уже повернулися до роботи на безпечній території. Зокрема, це стосується й підприємств важкої промисловості. Перебудовуються транспортні мережі. Хороші показники у сфері торгівлі та послуг. І це все – також виконання національного завдання з прискорення миру", - зазначив Зеленський.

Деталі 

Президент подякував кожному та кожній, хто "зберігає робочі місця, хто працевлаштовує наших людей, хто допомагає бізнесу адаптуватися до цих складних умов і дає Україні необхідну економічну силу, щоб жити".

"Хай там як, але в усіх містах і усіх громадах, де немає присутності окупантів і бойових дій, потрібно відновлювати економіку по максимуму", - наголосив Зеленський.

Він також зазначив, що обговорив енергетичні питання, завершення цього опалювального сезону.

"Сезон проведений успішно попри все. Попри всі "вангування" тарифи не зросли. Віялових відключень не було. Постачання не зривалося навіть у воєнний час. Розпочали також підготовку вже до наступного опалювального сезону. Обговорили закупівлю газу, обговорили закупівлю вугілля. Продовжуємо щонайменше на наступні півроку дію тарифу на електрику в розмірі 1 гривня 44 копійки за кіловат для тих, хто споживає менш як 250 кіловат. Це 80% наших громадян. Міністр аграрної політики та продовольства доповів, що посівна кампанія розпочалась і триває в усіх областях нашої держави, включно з Луганською та Донецькою", - підсумував Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів, про три теми, які обов'язково піднімає на всіх міжнародних переговорах.

Українські Національні Новини

Суспільство