zelenskiy-6-zhovtnya-vizme-uchast-u-samiti-lideriv-krayin-yes-novogo-formatu

Зеленський 6 жовтня візьме участь у саміті лідерів країн ЄС нового формату

 • 195678 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський 6 жовтня візьме участь у першому інавгураційному засіданні нового формату, відомого під назвою Європейська політична спільнота. Про це на брифінгу заявив заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква, передає УНН.

Цитата

"Шостого жовтня у місті Прага відбудеться перше інавгураційне засідання формату, який відомий під назвою Європейська політична спільнота… На сесії відкриття цього саміту братиме участь президент України. У заході також особисто візьме участь прем’єр-міністр, а президент виступить онлайн", – сказав Жовква.

Деталі

У заході також візьме участь прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Загалом, участь візьмуть 27 держав-лідерів Європейського Союзу, а також 17 лідерів держав, які не входять до ЄС, але мають різний статус. Жовква зазначив, що ідея саміту свого часу була висловлена президентом Франції, підтримана низкою членів Євросоюзу.

Нагадаємо

У травні президент Франції Еммануель Макрон запропонував Україні альтернативний варіант інтеграції до Європи у рамках Європейської політичної спільноти. Водночас він зауважив, що ця ініціатива не блокує вступ України до Європейського союзу.

Українські Національні Новини

Політика