zelenskiy-anonsuvav-spilni-navchannya-ukrayini-i-nato-u-chornomu-mori

Зеленський анонсував спільні навчання України і НАТО у Чорному морі

 • 9225 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Україна активізує роботу у рамках платформи Україна-НАТО по протидії гібридним загрозам, головною подією якої стануть спільні навчання в Чорному морі. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом після засідання Комісії Україна-НАТО, що проходить у Києві, передає кореспондент УНН.

"Щодо захисту прав національних меншин ми запевнили союзників, що Україна виконує всі рекомендації Венеціанської комісії щодо Закону України "Про освіту". Більше того, 6 із 7 рекомендацій вже виконані українською стороною", - сказав Зеленський.

За його словами, сьогодні Україна сфокусована на структурних реформах, зміцненні демократичних інститутів і верховенства права, модернізації сектору безпеки й оборони.

"Серед наших пріоритетів активна взаємодія з Альянсом щодо стійкості України перед гібридними загрозами та посилення кібербезпеки. Ми активізуємо нашу роботу у рамках платформи Україна-НАТО по протидії гібридним загрозам, головною подією якої стануть спільні навчання в Чорному морі", - сказав Зеленський.

За його словами, Україна готова тісніше співпрацювати з Альянсом і прискорити підготовку до членства в НАТО.

"Не знімаємо з порядку денного можливість приєднання України до плану дій щодо членства в НАТО. Ми готові практичною роботою доводити: Україна заслуговує такого формату відносин з Альянсом", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, Україна і НАТО домовилися про оновлений консолідований пакет проектів і практичних заходів в умовах подальшої співпраці.

Українські Національні Новини

Політика