zelenskiy-domovivsya-pislya-covid-19-obgovoriti-investitsiyi-avstriyskogo-biznesu-v-girskolizhni-kurorti

Зеленський домовився після COVID-19 обговорити інвестиції австрійського бізнесу в гірськолижні курорти

 • 14298 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що домовився після пандемії COVID-19 зібрати австрійський бізнес, щоб залучити інвестиції в гірськолижні курорти Карпат. Про це він сказав на пресбрифінгу, передає кореспондент УНН.

“Я приїхав з Австрії, де зустрічався із канцлером… Із президентом, із спікером, із бізнесом. І окремо, окремо моя поїздка була туди - ще у мене було окремо одне питання, це розвиток Карпат. Особливо гроші, інвестиції. Великі інвестиції в гірськолижні курорти Карпат. Для вас це є дуже важливо. Для мене особисто. Ми домовились, що після “ковіду” ми зможемо зібрати австрійський бізнес, який є фахівцем у цьому напрямку. Вони кажуть - який саме ви бачите? Я кажу - в нас є декілька, але порівнюючи з вами, скажемо відверто, у нас, на жаль, немає такої кількості такого рівня гірськолижних курортів. Хоча у нас прекрасні гори Карпати”, - сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що вони повинні приносити дохід. Так, в Австрії курорти приносять 15 млрд євро.

“Ми це можемо зробити. І після коронавірусу я готовий навіть, я їм сказав, готовий виділити наш літак. Беріть, сідайте всі бізнесмени Австрії, ми вас готові зустрічати в Карпатах, показати вам всі дільниці, все, що ми можемо. Держава що готова забезпечити - мережі, дороги. Дороги ми вже робимо, не чекаючи всіх цих важливих інвестиційних проектів. Але важливо їх всіх привозити сюди”, - додав Президент.

За його словами, в Україні є війна, але в тих, хто не буває в Україні - через ЗМІ в них є відчуття, що в Україні є війна на всій території.

“А я їм кажу - подивіться, будь ласка, на відсоток нашої землі, де у нас є війна. І до речі, у нас сильні військові, які повністю забезпечують безпеку для громадян України. І тому ти їм розповідаєш, кажеш про небезпечні 3% нашої землі. До речі, це 3% території. І тому ми їх запрошуємо”, - зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський разом із президентом Австрії обговорив залучення інвестицій до України.

Українські Національні Новини

Політика