zelenskiy-dopoviv-pro-stan-vidnovlyuvanikh-robit-u-regionakh-ukrayini-schodo-postachannya-elektroenergiyi

Зеленський доповів про стан відновлюваних робіт у регіонах України щодо постачання електроенергії

 • 150279 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення на перехресті вулиці Володимирської та бульвару Шевченка в Києві, куди вранці російські військові вдарили ракетою. Під час звернення Глава держави поінформував наскільки відновили постачання електроенергії у регіонах України, які зазнали ракетних та авіаційних ударів, пише УНН.

Деталі

Як зазначив Президент, наразі по всій країні тривають відновлювальні роботи обʼєктів, які були пошкоджені сьогоднішнім ударом російських терористів.

“Ми усе відновимо. Це лише питання часу. Я поставив завдання всім структурам нашої держави відпрацювати так, щоб відновлення було максимально швидким”, — запевнив Зеленський.

У частині міст та регіонів, де електропостачання було перерване через обстріли, подача електрики вже відновлена. Станом на цей час:

Харківщина – відновлено постачання енергії на 50%. Енергетикам потрібно кілька годин, щоб відновити електрику для більшості районів.

Полтавщина – відновлено майже всюди.

Миколаївщина, Запоріжжя, Одещина, Львівщина — підключені. У Хмельницькому – у більшій частині міста світло є.

У деяких містах, у деяких районах ще треба попрацювати, щоб дати людям енергію: Чернігівщина, Сумщина, Київ і Київщина, Тернопільщина, Дніпропетровщина.

“Десь потрібні години, десь треба почекати трохи більше, але результат буде всюди”, — зазначив Президент.

Нагадаємо

Генштаб повідомив, що російські окупанти протягом доби завдали понад 84 ракетних та авіаційних удари по мирних містах України.

Силами і засобами Повітряних Сил, а також протиповітряної оборони Сухопутних військ ЗСУ, було знищено 56 повітряних цілей: 43 крилаті ракети та 13 безпілотників.

Українські Національні Новини

Політика