zelenskiy-doruchiv-pereviriti-provdennya-zakupivel-v-oboronnomu-kompleksi

Зеленський доручив перевірити проведення закупівель в оборонному комплексі

 • 13630 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський дав доручення провести розслідування за фактом падіння літака Ан-26 під Харковом та перевірити діяльність у проведенні закупівель в оборонному комплексі та виявити зловживання. Про це під час засідання уряду повідомив заступник керівника Офісу Президента України Олег Татаров, передає кореспондент УНН.

"Президент дав доручення терміново організувати розслідування не лише за цим фактом... Перевірити аналогічні факти, перевірити діяльність щодо проведення закупівель в оборонному комплексі, виявити наявність зловживань, які призводять до трагічних наслідків", - зазначив він.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський дав доручення призупинити польоти, у яких беруть участь аналогічні літаки АН-26, що зазнав падіння у Чугуївському районі Харківської області.

Раніше стало відомо, що було знайдено бортові самописці військового літака Ан-26, який впав у Чугуївському районі Харківської області, однак їх дослідження розпочнеться тільки після ідентифікації тіл загиблих.

Як повідомлялося, на сьогоднішній момент жодне із тіл загиблих внаслідок катастрофи військового літака Ан-26 під Харковом не ідентифіковано. Впізнання тіл буде тривати від 2 до 3 тижнів.

Нагадаємо, вчора о 20:45 у Чугуєві на Харківщині впав літак. Всього на борту повітряного судна перебувало 27 осіб - члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер сьогодні зранку від отриманих опіків. Ще одна людина наразі перебуває на лікуванні.

За даними ДСНС, станом на 12:15, усього знайшли тіла 25 осіб, 1 особа померла в лікарні, 1 особа постраждала.

Також у ДБР повідомили про чотири версії причин авіакатастрофи на Харківщині. Серед них: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем; неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами; неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

Раніше попередню причину авіакатастрофи на Харківщині озвучив міністр оборони України Андрій Таран. За його словами, відбулася відмова датчика у лівому двигуні літака АН-26.

Повідомлялося, що на місці падіння військового літака на Харківщині розпочала работу комісія по розслідуванню причин катастрофи, а у СБУ повідомили деталі і хронологію авіакатастрофи.

Пізніше уряд утворив комісію із розслідування причин авіакатастрофи під Харковом.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі