zelenskiy-himars-spravdi-dopomozhut-ryatuvati-zhittya-nashikh-lyudey-i-zakhischati-zemlyu

Зеленський: HIMARS справді допоможуть рятувати життя наших людей і захищати землю

 • 140409 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні наголосив, що в Україну направляються сучасні ракетні системи залпового вогню HIMARS, які допоможуть рятувати життя наших людей та захищати землю, передає УНН.

Цитата

“Сполучені Штати підтвердили на різних рівнях, що нашій державі направляються сучасні ракетні системи залпового вогню HIMARS. Ця зброя справді допоможе рятувати життя наших людей і захищати нашу землю. Я вдячний Президенту Байдену, усім нашим американським друзям і народу Сполучених Штатів Америки за таку підтримку. Очікуємо. Дуже. Очікуємо також і хороших новин про постачання зброї і від інших партнерів. Наприклад, сьогодні маємо новий пакет оборонної допомоги від Швеції. Я дуже вдячний керівництву держави. Працюємо над тим, щоб вивести обсяг постачання саме сучасних бойових систем на значно вищий рівень”, — зазначив він.

Додамо

Українські сили самі вирішуватимуть, на які відстані застосовувати американські ракетні системи залпового вогню HIMARS.

Нагадаємо 

У заяві, зробленій у середу, Байден офіційно оголосив про включення вироблених у США високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS) у пакет військової допомоги для України.

Системи матимуть радіус дії близько 70 кілометрів, повідомив журналістам у Пентагоні в середу представник міністерства оборони США, що більше, ніж будь-що, що було відправлено Україні на сьогодні.

Українські Національні Новини

Суспільство