zelenskiy-lend-liz-dopomozhe-ukrayini-ta-vsomu-svitu-podolati-ideynikh-spadkoyemtsiv-natsistiv-yaki-rozvyazali-viynu-proti-nas-na-nashiy-zemli

Зеленський: ленд-ліз допоможе Україні та всьому світу подолати ідейних спадкоємців нацистів, які розв'язали війну проти нас на нашій землі

 • 141309 переглядiв

КИЇВ. 30 квітня. УНН. Конгрес США проголосував за ленд-ліз для України. Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні заявив, що ця програма допоможе Україні та всьому вільному світу подолати ідейних спадкоємців нацистів, які розв'язали війну на нашій території, передає УНН.

Цитата

"Я вдячний Сполученим Штатам, Президенту Байдену та Конгресу за аналог знаменитої програми ленд-лізу, яка дуже допоможе в боротьбі проти росії, проти російських загарбників. Яка дуже допомогла в боротьбі проти нацистів у часи Другої світової війни. Я впевнений, зараз ленд-ліз допоможе Україні та всьому вільному світу подолати ідейних спадкоємців нацистів, які розв'язали війну проти нас на нашій землі. Ленд-ліз та інші програми підтримки України – це конкретний доказ того, що свобода й нині уміє захищатися від тиранії", - сказав він.

Контекст

Палата представників Конгресу США ухвалила законопроект про запровадження ленд-лізу для України. Закон підтримали 417 конгресменів, проти висловилися 10 осіб. Всі противники ленд-лізу - представники Республіканської партії. Закон передбачає значне прискорення поставок до України озброєння, транспорту, продовольства та допомоги з США.

Українські Національні Новини

Суспільство